• Ai nevoie de ajutor? suna-ne:   0727 328 198

TERMENI ȘI CONDIȚII

Website-ul www.jakoromania.ro este administrat de societatea KINETIC SYSTEMS S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, Str. Maria Hagi Moscu nr.16, Sector 1, Romania, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. J40/10311/2002, cod unic de inregistrare RO 14947986.

Prezentul regulament prevede termenii si conditiile de utilizare a website-ului www.jakoromania.ro (denumit in continuare „Website”), precum si conditiile de achizitionare a produselor sau serviciilor comercializate prin intermediul acestui Website (denumite in continuare „Termenii si Conditiile”).

 • 1. Termeni si conditii de utilizare
 • 2. Produse, servicii si preturi
 • 3. Politica de vanzare online
 • 4. Comanda online si Contractul
 • 5. Modalitatea de plata
 • 6. Livrarea produselor
 • 7. Politica de returnare
 • 8. Transmiterea dreptului de proprietate. Riscuri. Raspundere
 • 9. Confidentialitatea datelor cu caracter personal
 • 10. Alte dispozitii.

1. TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

1.1. Politica de retur JAKOROMANIA, Politica de confidentialitate, Politica privind modulele cookie www.jakoromania.ro, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii. Prin utilizarea Website-ului, prin logarea in cadrul acestuia si prin accesarea serviciilor oferite de catre S.C. Kinetic Systems S.R.L., acceptati Termenii si Conditiile prezentate in continuare, precum si Politica de retur, Politica de confidentialitate, respectiv toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document.

1.2. Se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiior anterior utilizarii acestui Website si efectuarii oricarei comenzi prin intermediul acestuia.

1.3. Utilizarea site-ului se completeaza de drept cu prevederile generale ale legislatiei in vigoare, iar Termenii si Conditiile de mai jos reprezinta legislatia minimala in relatia dintre Utilizator si Website.

1.4. S.C. Kinetic Systems S.R.L. poate modifica sau adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul Website-ului jakoromania.ro si isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila, precum si dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.

1.5. Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest Website. in acest sens, este necesar sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

1.6. Prin utilizarea formularului de contact prezent pe site, Clientul permite Kinetic Systems S.R.L. sa il contacteze prin orice mod disponibil incluzand si mijloace electronice. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea Kinetic Systems S.R.L. de a contacta utilizatorul. Kinetic Systems S.R.L. isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloace de comunicare.

1.7. Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de produse sau servicii comercializate de catre S.C. Kinetic Systems S.R.L. (denumita in continuare si Vanzatorul), prin intermediul Website-ului.

1.8. in cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

 • Utilizator – persoana fizica sau juridica care acceseaza site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului Website, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.
 • Client – persoana care acceseaza site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului Website, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.
 • Comanda – un document electronic, generat ca urmare a accesarii site-ului de catre un client, ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si client.
 • Cumparatorul consumator – orice persoana fizica care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator.
 • Cumparatorul profesionist – orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitate care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii, calitatea de consumator.
 • Produs – orice bun comercializat de catre Vanzator pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata care urmeaza sa fie livrat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termeni si Conditii.
 • Serviciu – orice serviciu comercializat de Vanzator pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata, care urmeaza sa fie prestat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termeni si Conditii.
 • Contract – reprezinta o comanda confirmata de catre Vanzator, prin care societatea este de acord sa livreze clientului produsele comandate, iar clientul este de acord sa efectueze plata acestora.
 • Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor sau Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. PRODUSE, SERVICII, PRETURI

2.1. S.C. Kinetic Systems S.R.L. depune eforturi pentru a prezenta cu maxima corectitudine culorile, marimile, dimensiunile si descrierea produselor. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori, societatea precizeaza ca exista posibilitatea sa apara inadvertente in cadrul informatiilor referitoare la produs. De asemenea, in privinta culorilor care apar pe monitor pot exista mici diferente fata de culorile reale ale produselor.

2.2. Din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa societatea face eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai relevante.

2.3. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor/serviciilor disponibile pe site (texte, imagini statice/dinamice, prezentari multimediua, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind cu titlu de prezentare.

2.4. in descrierea produselor/serviciilor, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

2.5. Promotiile si ofertele prezente pe Site sunt valabile doar in limita stocului disponibil. Stocul produselor aflate pe site difera de la o ora la alta in functie de numarul comenzilor.

2.6. Vanzatorul poate limita capacitatea de achizitionare a unor produse sau servicii diponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

2.7. Vanzatorul isi stabileste singur preturile produselor si ofertelor speciale existente in magazinul online, acestea putand fi modificate oricand fara notificarea prealabila a utilizatorilor, fiind aduse la cunostinta utilizatorilor prin intermediul prezentului site. Modificarile de pret intervenite dupa finalizarea unei comenzi si inainte de livrarea produsului, nu se vor aplica pentru respectivii clienti cu privire la comenzile deja finalizate.

2.8. Pretul de achizitie al produselor aflate in promotii este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita. Acesta nu se poate modifica, la un moment ulterior finalizarii comenzii, chiar daca oferta promotionala a expirat inainte de livrarea produselor si onorarea contractului.

2.9. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.

2.10. Toate tarifele aferente produselor si/sau serviciilor prezentate pe website sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. (19%).

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul la serviciile oferite de prezentul site este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont. Pentru a i se permite autentificarea pe site, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile Termenilor si Conditiilor.

3.2. Kinetic Systems S.R.L. poate limita accesul anumitor clienti in functie de comportamentul si modalitatea de utilizare a site-ului avute anterior.

3.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea „contact” din Website. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.4. In cazul in care un produs este listat cu un pret incorect sau cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori in stabilirea preturilor sau informatiile despre produs primite de la furnizori, ne rezervam dreptul de a refuza sau anula orice comanda plasata pentru produsele ce prezinta eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comanda chiar daca aceasta a fost platita in prealabil. In acest caz banii vor fi returnati in cel mai scurt timp.

4. COMANDA ONLINE. CONTRACTUL

4.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment-dat, exclusiv pe site sau prin e-mail, nefiind impusa in acest sens o comanda minima. Pentru a comanda un produs de pe site, dupa alegerea cu atentie a acestuia se apasa butonul „Adauga in cos”, iar ulterior se vor urmari pasii descrisi privind autentificarea / inregistrarea ca si client.

4.2. Dupa inregistrare, care va fi posibila doar prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, se va vedea comanda finala, pretul total si datele clientului pentru verificare, rubrica in care exista posibilitatea pentru client de a adauga si metiuni proprii cu privire la comanda.

4.3. Dupa verificarea datelor mai sus mentionate se va apasa butonul „Plaseaza comanda”, iar din acel moment comanda se va considera ca fiind valida. Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adecvate la data plasarii comenzii.

4.4. Vanzatorul poate denunta automat comanda efectuata de catre client, fara nicio obligatie ulterioara a niciuneia dintre parti, in urmatoarearele conditii:

 • Datele furnizate de catre Client sunt incomplete sau incorecte.
 • Activitatea Clientului pe site poate produce daune de orice natura societatii sau partenerilor acesteia.

4.6. Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul este de acord ca Vanzatorul sa il contacteze, prin formele de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care societatea isi deruleaza operatiunile pe site.

4.7. in urma finalizarii comenzii, clientul va receptiona de la Vanzator un e-mail de confirmare a comenzii, ce va indeplini conditiile impuse de art. 6 din OUG nr. 34/2014, referitoare la transmiterea clientului de informatii relevante in cazul contractelor la distanta.

4.8. Conform dispozitiilor legale in vigoare, comanda finalizata si confirmata de catre Vanzator se considera un contract incheiat intre client si Kinetic Systems S.R.L., ce trebuie executat de catre ambele parti.

4.9. Astfel, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre societate. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea si regimul juridic al unui contract.

4.10. Pezentii Termeni si Conditii au valoare de clauze ale contractului incheiat intre parti. La aceste clauze se adauga urmatoarele mentiuni cu privire la:

 • Obiectul Contractului – Potrivit art. 1.657 si art. 1.660 Cod Civil, obiectul contractului il reprezinta bunul/produsul vandut, in schimbul caruia clientul va achita pretul stabilit pe site, acesta fiind unul serios si determinat.
 • Obligatiile partilor – Prin prezentul contract Vanzatorul se obliga sa livreze produsele/ serviciile comandate, iar clientul se obliga sa plateasca contravaloarea comenzii.
 • Denuntarea unilaterala a contractului – Potrivit art. 9 din OUG nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

5. MODALITATEA DE PLATA

5.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda.

5.2. Pentru comenzi avand valori mai mari de 500 Lei, Cumparatorul va achita un avans de minim 30% din valoarea comenzii. Plata in avans se poate realiza prin dispozitie de transfer sau ordin de plata, in baza unei facturi proforme, iar dovada platii trebuie trimisa catre S.C. Kinetic Systems S.R.L. Aceste comenzi vor incepe a fi procesate numai dupa incasarea avansului. Daca suma achitata in avans este mai mica decat valoarea produselor comandate, clientul va trebui sa achite diferenta in momentul livrarii.Pentru aceasta ultima situatie, ca si pentru plata la livrare, produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

5.3. Plata se va efectua in baza Facturii fiscale emise de catre Vanzator, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare Factura va fi transmisa catre client impreuna cu produsele comandate la adresa de livrare. Aceasta va cuprinde si valoarea TVA-ului si se va emite exclusiv in lei.

5.4. Societatea se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre clienti in momentul predarii acestora catre Client/reprezentant al acestuia.

5.5. Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat Clientului la momentul efectuarii platii.

6. LIVRAREA PRODUSELOR

6.1. Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de valoarea totala a comenzii. In general, comenzile sunt livrate in termen de 15 de zile lucratoare.

6.2. Pentru produsele a caror contravaloare se achita prin ordin de plata sau virament bancar, termenul de livrare se masoara incepand cu momentul in care suma platita de dumneavoastra a ajuns in contul S.C. Kinetic Systems S.R.L.

6.3. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door.

6.4. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea acestora la Client in conditii optime, insa Vanzatorul nu va raspunde de distrugerile, deteriorarile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului.

6.5. Daca Cumparatorul se afla in imposibilitatea de a primi articolele livrate, va fi contactat de catre reprezentantul curierului pentru cel mult doua incercari de livrare, intr-un interval de 7 zile. Ulterior, coletul va fi returnat Vanzatorului.

6.6. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.

6.7. Livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 350 LEI. Exceptie fac localitatile aflate in afara razei de acoperire FAN Courier, pentru care se percepe un cost de transport, cost calculat in functie de numarul de kilometri suplimentari. Pentru comenzi mai mici de 350 LEI, se percepe un cost fix de transport de 25 LEI, la care se adauga eventualele taxe pentru kilometri suplimentari, daca localitatea de destinatie se afla in afara razei de acoperire FAN Courier.

7. POLITICA DE RETURNARE

7.1. Potrivit legislatiei in vigoare, returnarea produselor comandate este posibila in termen de 14 zile de la data receptionarii comenzii efectuate, fara perceperea de penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

7.2. Pentru a se returna un produs, este obligatoriu ca Vanzatorul sa fie notificat de catre Client in termen de 14 zile de la data receptionarii produselor, pe adresa de e-mail existenta la rubrica contact sau prin „Formularul de returnare produse”.

7.3. Coletul de retur va fi expediat cu o firma de curierat rapid la adresa Vanzatorului : Bucuresti, sector 2, strada Fantanica nr.38, in incinta Metaloglobus, Cladirea 1, Etaj 3, Camera 54.

7.4. Cheltuielile de returnare, precum si reexpediere in cazul in care produsul va fi inlocuit sunt suportate de catre Cumparator.

7.5. Produsele cumparate se vor returna in ambalajul original si cu etichetele intacte, impreuna cu o copie a Facturii Fiscale. in cazul in care integritatea ambalajului sau a produselor a fost afectata, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu rambursa contravaloarea produsului returnat, acesta fiind trimis inapoi catre client.

7.6. Potrivit art.16, pct. e din OG 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art.9-15, in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele: furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.

7.7. Clientul care a notificat Vanzatorul are responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor ajunge la adresa indicata de Vanzator la punctul 7.3., in termen de 15 zile de la data expedierii notificarii, in caz contrar Vanzatorul va considera cererea ca nefondata/invalida.

7.8. Daca Vanzatorul nu va putea inlocui produsul, in cazul in care clientul a comandat gresit marimea acestuia, societatea va putea oferi Clientului alt produs de aceeasi calitate si valoare, doar cu acordul acestuia.

7.9. in cazul in care Clientul nu doreste inlocuirea produsului returnat cu altul de aceeasi valoare, Vanzatorul se obliga sa restituie contravaloarea produsului achitata de catre Client in contul bancar furnizat in scris de catre acesta in termen de 30 de zile de la confirmarea returului.

8. TRANSMITEREA DREPTULUI DE PROPRIETATE, RISCURI, RASPUNDERE

8.1. Vanzatorul isi va rezerva dreptul de proprietate asupra produselor cumparate pana la plata integrala a pretului comenzii efectuate de catre Cumparator.

8.2. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata, in cazul platii prin ramburs, la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

8.3. Vanzatorul care si-a indeplinit intocmai obligatiile sale contractuale conform Comenzii nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi, pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor sau Serviciilor dupa livrare si nu este raspunzator pentru pierderea acestora.

8.4. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Produselor, respectiv riscul de pierdere sau de deteriorare.

8.5. in cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare sau nu poate ridica coletul personal, acesta poate desemna o terta persoana care sa preia produsele in numele sau.

8.6. Nici una dintre parti nu poate fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare survine, total sau partial, in urma unui eveniment de forta majora sau de caz fortuit. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de cel care ar fi fost chemat sa raspunda daca evenimentul nu s-ar fi produs.

8.7. Dupa trecerea a 15 zile de la data producerii evenimentului, in cazul in care acesta nu inceteaza, oricare parte este in drept sa notifice celeilalte parti incetarea de drept a Contractului. in acest caz, nu pot fi cerute daune-interese.

9. CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

9.1. Vanzatorul se angajeaza sa respecte cu strictete dispozitiile Legii nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti, cu exceptia firmei de curierat responsabila cu livrarea comenzii.

9.2. Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, domiciliul si adresa de email. in momentul in care se va efectua o comanda se va solicita suplimentar: adresa de livrare CNP-ul si adresa de facturare(necesare pentru emiterea facturii, conform legislatiei in vigoare), iar in cazul restituirii contravalorii produselor achitate se va solicita si contul bancar al Clientului.

9.3. Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre Vanzator numai in scopul declarat al acestui site, pentru a trimite utilizatorului confirmarea, facturarea si livrarea comenzilor.

9.4. Prin completarea formularelor specifice de pe Website, pentru crearea unui cont, transmiterea unei Comenzi si altele, va exprimati consimtamantul expres ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre Vanzator in scopurile mentionate. Refuzul furnizarii datelor solicitate de catre Vanzator pentru efectuarea unei Comenzi, determina imposibilitatea Vanzatorului de a livra Comenzile respective.

9.5. in cazul in Utilizatorul isi modifica datele personale furnizate deja catre Vanzator si exista Comenzi in derulare, Comenzile respective isi pastreaza datele de la momentul efectuarii Comenzii, iar livrarea Produselor se va face neluandu-se in considerare noile date.

10. ALTE DISPOZITII

10.1. Site-ul si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt aparate de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

10.2. in conformitate cu Politica de confidentialitate, continutul si materialele publicate pe Website, sunt integral in proprietatea exclusiva a S.C. Kinetic Systems S.R.L. Folosirea, fara acordul expres al proprietarului, a oricarui material publicat pe acest Website, se pedepseste conform legii.

10.3. Acesti Termeni si Conditii alcatuiesc intreaga intelegere dintre S.C. Kinetic Systems S.R.L. si Utilizatori/Clienti in legatura cu utilizarea de catre acestia a site-ului nostru si inlocuieste orice intelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la utilizarea de catre Clienti a site-ului nostru.

10.4. Utilizarea Website-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Website-ului sunt guvernate de legislatia romana.

10.5. Eventualele litigii aparute intre Kinetic Systems S.R.L. si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente material si teritorial de la sediul Vanzatorului.