IMPLICARE SOCIALA

De ani de zile, JAKO este membru al initiativei "targ social" al organizatiei ANFI (Asociatia importatorilor nealimentari), care defineste sase standarde pentru corectitudinea sociala.

COD DE CONDUITA

JAKO a definit un cod de conduita pentru furnizorii sai si in timpul vizitelor frecvente supravegheaza conformitatea acestora cu standardele definite. Furnizorii se angajeaza intr-o relatie de respect cu angajatii si se angajeaza sa garanteze medii de lucru sigure si sanatoase. Programul saptamanal de lucru pentru angajati este limitat si trebuie asigurata o remuneratie corespunzatoare. Sunt strict interzise orele suplimentare, precum si munca fortata sau munca copiilor.

INSPECTII

Pentru a supraveghea conformitatea cu interzicerea muncii copiilor, fabricile unde se produc mingiile JAKO sunt inspectate si certificate de IMAC (Asociatia Independenta de Monitorizare a Muncii Copilului). IMAC monitorizeaza interzicerea muncii copiilor, precum si cerinta privind conditiile de munca umane in cadrul inspectiilor neanuntate la fata locului.

ENERGIE

Scopul nostru este de a imbunatati echilibrul mediului inconjurator intr-o maniera durabila. In octombrie 2012, JAKO s-a mutat intr-un nou depozit la sediul central din Hollenbach / Germania, care utilizeaza cele mai noi tehnologii energetice. Pentru viitor este planificat si deja initiat sa se utilizeze doar energia electrica produsa din surse regenerabile de energie.

MEDIU

Imbunatatirile nu se aplica numai la JAKO, ci si la intregul lant de aprovizionare. Partenerii nostri de productie au demarat diverse proiecte pentru utilizarea energiei si a materiilor prime intr-un mod foarte eficient. De exemplu, in timpul pauzelor de lucru, luminile, aparatele de aer conditionat si masinile de fabricare sunt dezactivate. Optimizarea procesului de taiere si utilizarea eficienta a metodelor de productie reduce semnificativ deseurile. In plus, tesaturile si accesoriile sunt livrate cu aceleasi mijloace de transport ca si produsele finite care sunt scoase din uzina de productie.

PARTENERIATE

JAKO pune accent pe relatiile de lunga durata si cooperare cu furnizorii. Datorita parteneriatelor personale de-a lungul multor ani, este posibila garantarea responsabilitatii sociale si a conditiilor de munca echitabile. In plus, calitatea produselor JAKO profita intr-o maniera durabila si masurabila prin implicarea furnizorilor in luarea deciziilor si optimizarea proceselor.