Activitatile fizice in aer liber

1894_01_Champion_RucksackMediul perfect pentru exercitii fizice este natura, deoarece poti respira aer curat si te poti detasa de toata agitatia orasului. Dupa cum bine ai observat daca iti doresti sa practici sport intens in aer liber atunci ar fi bine sa eviti zonele aglomerate unde poluarea iti poate face mai mult rau decat bine. Majoritatea oraselor, mai ales cele mari, adapostesc macar un parc sau sunt inconjurate de paduri, asadar este momentul sa treci la actiune. Bineinteles ca exista o serie de activitati fizice care se pot practica in sali de sport sau de gimnastica, dar sa ne indreptam privirea de la aceste aspecte pentru moment.

Cand sunt mici majoritatea copiilor, in special fetitele, practica un sport foarte antrenant si care iti dezvolta musculatura picioarelor incredibil de eficient si anumita saritul corzii. Cu toate ca pare pueril, atunci cand sari coarda iti pui in miscare aproape toti muschii corpului cu precadere cei ai membrilor inferioare. Pentru a testa o coarda trebuie sa calci cu picioarele pe mijlocul ei, iar mai apoi sa apuci capetele si sa ridici mainile in sus, pe langa corp. O coarda suficient de lunga te va lasa sa ajungi cu mainile pana la nivelul pieptului.

Drumetiile montane sunt o modalitate exceptionala de a iesi din banal si de a te bucura de peisaje absolut fascinante. Echipamentul de baza cuprinde o pereche de adidasi foarte confortabili care sa nu iti afecteze spatele si articulatiilor si care sa aiba totodata o talpa aderenta, un rucsac unde sa iti depozitezi restul echipamentelor, o pereche de short-uri si un tricou din bumbac care sa absoarba transpiratia. Camera foto nu trebuie uitata acasa sub nici o forma.

Acestea fiind zise as vrea sa inchei acest articol prin a-ti aminti ca orice activitate in aer liber este benefica pentru sanatate si nu doar cele expuse mai sus. Daca ai posibilitatea sa renunti pentru o perioada la lucrurile care te definesc ca individ social si preocupat de munca atunci nu ezita sa evadezi intr-o atmosfera cat mai naturala.